HU | EN

Services

Price
list

Az alábbiakban felsorolt szolgáltatásaink csak a leggyakrabban előforduló fogászati és szájsebészeti kezelések. Természe- tesen egyéb esetekben is állunk ren- delkezésükre, ezekről felvilágosítást tele- fonon vagy személyesen rendelőinkben kaphat.

DENTAL TREATMENTS » Bleaching (inside, root canal treated tooth, outside, full arch)

Fogfehérítésre egyrészt akkor lehet szükség, amikor ételek, italok, dohányzás elszínezik a fogakat, másrészt, amikor a trauma következtében régóta elhalt fog elszíneződik vérkeringés hiányában, vagy a gyökértömés miatt elszíneződött fog esztétikailag zavaróvá válik.

Fogfehérítést végezhetünk egyetlen fogon, ami gyökérkezelt, ekkor alkalmazzuk a belső fogfehérítést, vagy végezhetünk teljes fogíven, ekkor külső fehérítésről beszélünk. A fogfehérítő anyag a fogzománcon fejti ki hatását, amit nem károsít. A zománcban lerakódott elszíneződések kötéseit változtatja meg. A fog érzékenysége az átmeneti vízveszteség miatt alakul ki, ami megszűnik pár napon belül, amint a fog a nyálból rehidratálódik.

Belső fogfehérítés: Gyökértömés után a gyökértömő anyagtól, szuvasodástól és minden elszíneződéstől megtisztított fogbélüregbe helyezzük a hidrogén-peroxid, vagy karbamid-peroxid tartalmú anyagot, amelyet egy hétre a fogban hagyunk ideiglenes töméssel lezárva. Ez alatt az idő alatt fejti ki hatását a fehérítő anyag. Addig ismételjük a kezelést, amíg a páciens elégedett nem lesz a fogszínnel. Extrém módon elszíneződött fogakra héjat, vagy koronát javaslunk a teljes siker érdekében.

Teljes fogív fehérítése: Két módszert alkalmazhatunk a teljes fogív fehérítésére. Mindkét esetben ugyanaz a hatóanyag, viszont az otthoni fogfehérítő kisebb koncentrációjú.

Az egyiket úgynevezett otthoni fogfehérítésnek hívjuk, amikor a páciens alsó és felső fogívéről lenyomatot veszünk, ami alapján a fogtechnikus elkészít egy átlátszó műanyag sínt. A fehérítő anyaggal együtt megkapja a páciens a sínt, és két héten keresztül magának teszi fel a sínt az anyaggal. Előnye, hogy fogérzékenység esetén jobban kontrollálható és kihagyható egy-két nap, amikor van ideje a fognak a nyálból rehidratálódni, így megszűntetve az érzékenységet. Hátránya a hosszabb időtartam.

A másik típus a rendelői fogfehérítés, ami egy ülésben történik. Anyagtól függően megvilágítjuk, vagy egyszerűen összekeverjük a katalizátorával a fehérítő anyagot. Előnye, hogy egy egyszeri másfél órás alkalommal elkészül, a hátránya viszont, hogy nehezebben kontrollálható a fogérzékenység. Egy drasztikusabb beavatkozás.

« Back

Actualities

New entrance directly from the street

Useful information

What does dental implant mean?

Artificial tooth root, generally of titanium, which completely replaces the function of the natural root and is completely invisibly integrated into the jaw. Implants can be used...


Last modified: 2021-10-16