HU | EN

Services

Price
list

Az alábbiakban felsorolt szolgáltatásaink csak a leggyakrabban előforduló fogászati és szájsebészeti kezelések. Természe- tesen egyéb esetekben is állunk ren- delkezésükre, ezekről felvilágosítást tele- fonon vagy személyesen rendelőinkben kaphat.

DENTAL TREATMENTS » Esthetic filling

Tömés készítésére akkor van szükség, amikor a fog koronai részében szuvasodás vagy trauma következtében anyaghiány keletkezik. Ilyenkor kitisztítjuk az üreget, majd betömjük. Manapság kizárólag esztétikus tömőanyagokkal dolgozunk, de anyagok között is van különbség. Vannak olyan tömőanyagok, amelyek fénytörése olyan, mint a fogzománc fénytörése, vagy éppen kaméleon effektussal rendelkezik az anyag és teljesen hasonul a színe a fog színéhez, emiatt nagyon szép restaurációkat lehet készíteni.

A tömés menete: Kitisztítjuk fúróval a szuvas üreget, vagy áttisztítjuk a letört széleket. Speciális anyagokkal előkészítjük a dentint és a zománcot, ami segíti a tömőanyag rögzülését. Ezután rétegenként rakjuk a tömőanyagot az üregbe, amit fotopolimerizációs lámpával megvilágítunk, melynek hatására az anyag megkeményedik. Amennyiben a páciens érzéstelenítőt nem kapott a kezeléshez, azonnal lehet rágni rajta. Nagy előnye még ezeknek az anyagoknak, hogy csak a szuvas részeket kell eltávolítani behelyezésükhöz, nem úgy, mint az amalgántöméseknél, ahol a rögzülés érdekében viszonylag nagy üreget kellett kialakítani.

« Back

Actualities

New entrance directly from the street

Useful information

What does dental implant mean?

Artificial tooth root, generally of titanium, which completely replaces the function of the natural root and is completely invisibly integrated into the jaw. Implants can be used...


Last modified: 2021-10-16