HU | EN

Services

Price
list

Az alábbiakban felsorolt szolgáltatásaink csak a leggyakrabban előforduló fogászati és szájsebészeti kezelések. Természe- tesen egyéb esetekben is állunk ren- delkezésükre, ezekről felvilágosítást tele- fonon vagy személyesen rendelőinkben kaphat.

ORAL SURGERY » Extraction of wisdom tooth, open extraction of wisdom tooth

Bölcsességfog eltávolítás

A bölcsességfogak a fogsorunk utolsó fogai. Rossz hozzáférhetőségük és a gyökerek változatossága gyakran nehezíti a fogmegtartó kezelést, valamint tisztításuk is nehezebb,  emiatt elszuvasodnak, ami veszélyt jelenthet a szomszédos fogakra is. Ezért gyakran ajánljuk eltávolításukat.

Sok esetben az okoz problémát, hogy a fogívben nincs elég hely, hogy előtörjenek, vagy rossz irányba kezdenek el nőni. A fogsort nyomva torlódás alakulhat ki a többi fognál. Fogaszabályozó kezelés előtt mindenképp ajánlott a bölcsességfogak eltávolítása, mert a kezelés sikerét ronthatják.

A félig előtört fog ugyancsak gondot okozhat, mert az íny alatti részt lehetetlen tisztítani, az étel beszorul,egy folyamatos gyulladás alakul ki, ami nagy fájdalommal, duzzanattal, akár szájzárral is járhat.

Eltávolításuk a fogak helyzetétől függ. Ha a fog teljesen előtört, a kezelés menete megyegyezik bármely más őrlőfog eltávolításával.

Félig előtört, vagy teljesen csontban lévő fogak esetén helyi érzéstelenítésben az ínyen metszést ejtünk, és ha szükséges a fog feletti csont részt is eltávolítjuk. A fog eltávolítása után a sebet összevarrjuk, a varratokat egy hét után szedjük ki.

A műtéti bölcsességfog eltávolítás után előfordulhat fájdalom, duzzanat a terület jegelése ajánlott.

Legoptimálisabb a bölcsességfogakat 24 éves korig eltávolítani, amíg a gyökerek fejlődése nem fejeződik be.

 

« Back

Actualities

New entrance directly from the street

Useful information

What does dental implant mean?

Artificial tooth root, generally of titanium, which completely replaces the function of the natural root and is completely invisibly integrated into the jaw. Implants can be used...


Last modified: 2021-10-16