HU | EN

Services

Price
list

Az alábbiakban felsorolt szolgáltatásaink csak a leggyakrabban előforduló fogászati és szájsebészeti kezelések. Természe- tesen egyéb esetekben is állunk ren- delkezésükre, ezekről felvilágosítást tele- fonon vagy személyesen rendelőinkben kaphat.

DENTAL TREATMENTS » Root Canal Treatment

A gyökérkezelés célja, hogy a fertőzött fog belsejét (fogbélüreget és a gyökércsatornákat) megtisztítsuk a baktériumoktól, majd hermetikusan lezárjuk, hogy megelőzzük a fogbél újra fertőződését.

Gyökérkezelés szükséges,

ha a fogbél gyulladása oly mértékű, hogy elviselhetetlen, éjszakai vagy spontán fájdalommal jár. Ilyenkor nemcsak megszűnik a fájdalom, a gyulladás tovaterjedését is megakadályozzuk.

mély szuvasodásoknál, ha a szuvasodás eléri a fogbelet. Ez később a fogbél gyulladását vagy elhalását okozhatja, ami szintén nagy fájdalommal járhat.

a fogat ért trauma esetén (nem minden esetben).

ha afog elhal. Ilyenkor az elhalt fogbélben élő elszaporodhatnak, és a gyökércsúcson keresztül további gyulladás okozói lehetnek. Gyökérkezeléssel megelőzhetjük a másodlagos gócbetegségek, fájdalom, duzzanat (gennygyülem), fistula stb. kialakulását.

A gyökérkezelés menete:

Először feltárjuk a fogbél üregét és a gyökércsatornákat, majd eltávolítjuk a benne lévő szöveteket (ereket, idegeket). A gyökércsatornák hosszát bemérjük és a gyökérkezelő tűksegítségével feltágítjuk. Közben fertőtlenítő oldattal öblítjük át a csatornákat. Nagy gyulladásnál nem tudjuk egy ülésben elvégezni a gyökértömést is, ilyenkor egy gyógyszeres pasztát helyezünk a fogba, ami segíti a gyógyulást.

Gyökértömés

A feltágított, fertőtlenített gyökércsatornákat papírszálak segítségével kiszárítjuk, ezután kerül bele a gyökértömő anyag. Ez az anyag az úgynevezett guttapercha, amit a gyökértömő pasztával helyezünk be a csatornákba, így biztosítva a csatornák teljes lezárását.

Gyökérkezelés után a fog panaszmentessé válik, viszont néhány napig még érzékenység ráharapási fájdalom előfordulhat.

A gyökérkezelt fogra ezután elkészíthető a végleges restauráció, ami esettől függően lehet tömés, onlay, agy korona.

« Back

Actualities

New entrance directly from the street

Useful information

What does dental implant mean?

Artificial tooth root, generally of titanium, which completely replaces the function of the natural root and is completely invisibly integrated into the jaw. Implants can be used...


Last modified: 2021-10-16