HU | EN

Szolgáltatások

Árlista

Az alábbiakban felsorolt szolgáltatásaink csak a leggyakrabban előforduló fogászati és szájsebészeti kezelések. Természe- tesen egyéb esetekben is állunk ren- delkezésükre, ezekről felvilágosítást tele- fonon vagy személyesen rendelőinkben kaphat.

FOGÁSZATI KEZELÉSEK » Gyökérkezelés, gyökértömés

A gyökérkezelés célja, hogy a fertőzött fog belsejét (fogbélüreget és a gyökércsatornákat) megtisztítsuk a baktériumoktól, majd hermetikusan lezárjuk, hogy megelőzzük a fogbél újra fertőződését.

Gyökérkezelés szükséges,

ha a fogbél gyulladása oly mértékű, hogy elviselhetetlen, éjszakai vagy spontán fájdalommal jár. Ilyenkor nemcsak megszűnik a fájdalom, a gyulladás tovaterjedését is megakadályozzuk.

mély szuvasodásoknál, ha a szuvasodás eléri a fogbelet. Ez később a fogbél gyulladását vagy elhalását okozhatja, ami szintén nagy fájdalommal járhat.

a fogat ért trauma esetén (nem minden esetben).

ha afog elhal. Ilyenkor az elhalt fogbélben élő elszaporodhatnak, és a gyökércsúcson keresztül további gyulladás okozói lehetnek. Gyökérkezeléssel megelőzhetjük a másodlagos gócbetegségek, fájdalom, duzzanat (gennygyülem), fistula stb. kialakulását.

A gyökérkezelés menete:

Először feltárjuk a fogbél üregét és a gyökércsatornákat, majd eltávolítjuk a benne lévő szöveteket (ereket, idegeket). A gyökércsatornák hosszát bemérjük és a gyökérkezelő tűksegítségével feltágítjuk. Közben fertőtlenítő oldattal öblítjük át a csatornákat. Nagy gyulladásnál nem tudjuk egy ülésben elvégezni a gyökértömést is, ilyenkor egy gyógyszeres pasztát helyezünk a fogba, ami segíti a gyógyulást.

Gyökértömés

A feltágított, fertőtlenített gyökércsatornákat papírszálak segítségével kiszárítjuk, ezután kerül bele a gyökértömő anyag. Ez az anyag az úgynevezett guttapercha, amit a gyökértömő pasztával helyezünk be a csatornákba, így biztosítva a csatornák teljes lezárását.

Gyökérkezelés után a fog panaszmentessé válik, viszont néhány napig még érzékenység ráharapási fájdalom előfordulhat.

A gyökérkezelt fogra ezután elkészíthető a végleges restauráció, ami esettől függően lehet tömés, onlay, agy korona.

« Vissza

Aktualitások

MIKROSZKÓPOS gyökérkezelés

MIKROSZKÓPOS gyökérkezelés

Életképek - Budapesti rendelő

Hasznos információk

Mi az előnye a cirkónium kerámia fogpótlásnak?

A fémmentes fogpótlásokra egyre nagyobb az igény napjainkban. A cirkónium vázra égetett porcelán korona vagy híd amellett, hogy esztétikusabb, rendkívül pontos is....


Utolsó módosítás: 2022-05-20